Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε τη διαδικτυακή εμπειρία σας. Mε τη χρήση του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης τους. Μάθετε περισσότερα

Raw Μπισκότα με Σπόρους Chia

Συγραφέας admin 11/10/2018 0 Σχόλια Συνταγές,

Ιδανικά για όσους προσέχουν ή προσπαθούν να βελτιώσουν τη διατροφή τους, εξαλείφοντας τη ζάχαρη από το διαιτολόγιό τους.

Οι σπόροι Chia είναι μία εξαιρετική επιλογή πλούσιοι σε ωμέγα 3, πρωτεΐνες, ασβέστιο, μέταλλα, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Δεν περιέχουν γλουτένη και έχουν επίσης ευεργετικές ιδιότητες για το έντερο. Μπορείτε να τους μουλιάσετε σε νερό, χυμό ή γάλα, να τους προσθέσετε στο κουάκερ ή να τους καταναλώσετε ωμούς, όπως σε αυτή την συνταγή.
 

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι χουρμάδες χωρίς τον πυρήνα
  • 1/8 φλιτζανιού σπόρους chia
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 1/4 φλιτζανιού ολόκληρα ωμά αμύγδαλα
  • 1/2 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα σε φέτες
  • 1/4 κουταλάκι γλυκού βανίλια
  • Μία πρέζα απόσταγμα - άρωμα αμυγδάλου

 

 

 

 

Εκτέλεση:

Βάλτε τους χουρμάδες σε ένα μπλέντερ χειρός ή ηλεκτρικό και αναμείξτε μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα από χουρμάδες.

Προσθέστε τα ολόκληρα αμύγδαλα, τη σκόνη κακάο, τους σπόρους Chia, τη βανίλια, το άρωμα αμυγδάλου και ανακατέψτε τα στο μπλέντερ, ώσπου να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Τέλος, προσθέστε τα αμύγδαλα σε φέτες και ζυμώστε έως ότου ενσωματωθούν στο μείγμα.

Μεταφέρετε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Στη συνέχεια τοποθετήστε άλλο ένα φύλλο χαρτιού από πάνω και απλώστε το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα πλάστη. Το επιθυμητό πάχος είναι περίπου 1,5 εκατοστό. Χρησιμοποιήστε έναν κόπτη μπισκότων για να κόψετε τα μπισκότα σε ό,τι σχήμα σας αρέσει. Τυλίξτε κάθε μπισκότο σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και καταψύξτε τα για λίγες ώρες.

 

Μπορείτε να τα καταναλώσετε και άμεσα! :)